Het eiland Bali maakt deel uit van de Indonesische archipel. In het noorden aan de Balinese zee bij het plaatsje Dencarik vindt u Nusa Indah. Nusa Indah betekent prachtige plek in het Indonesisch en dat is het ook!

Het huis staat op een plot van 2000 m2 en grenst aan het strand met het prachtige zwarte vulkanische zand. Onze tuin heeft een onbelemmerd zeezicht.

De villa is ontworpen volgens Balinese tradities en dus geschikt voor de tropen. Dit wil zeggen dat de rieten kap open is en er altijd luchtstroming is waardoor het nooit te warm is. Het ontwerp is zo dat je om het huis heen kunt lopen ook als het regent, de kap steekt een meter uit aan alle zijkanten.

We hebben ons huis in de breedte geplaatst waardoor twee slaapkamers zicht op zee hebben en bij t openen van de gordijnen is het zee/tuinzicht adembenemend mooi. Vlak naast de villa staat een gastenverblijf ook gebouwd volgens Balinese traditie met veel teakhout dit is de Lumbung wat schuur betekent maar wat het zeker niet is! Het heeft ook een rieten dak en een bovenverdieping met balkon wat zeer geschikt is voor yoga, meditatie of lichte fitness oefeningen. Een grote slaapkamer met aangrenzende badkamer bevindt zich beneden wederom met een fantastisch uitzicht over tuin en zee.

Nusa indah heeft 4 luxe slaapkamers, 3 in het huis en 1 in de Lumbung. De groene kamer heeft een twee persoonsbed, de blauwe kamer staat ook een tweepersoonsbed en de rode kamer bevat twee eenpersoons bedden. In de Lumbung staat ook een tweepersoonsbed.

De matrassen zijn van Amerikaanse makelij en we hebben alleen maar goede feedback gekregen. Niets is zo erg als je niet lekker kan slapen, vinden wij. We gebruiken mooi Egyptisch katoen voor ons bedlinnen en hebben zowel veren- als synthetische kussens.

De slaapkamers hebben allen een eigen badkamer waardoor het mogelijk is om met vrienden het huis te delen maar wel uw privacy te bewaren.

De woonkamer heeft een open plafond, u kijkt tegen het rieten dak, hierdoor is er optimale ventilatie en koeling. De open keuken is volledig ingericht met fornuis, koelkast, magnetron, rijstkoker, Nespresso en Senseo apparaat en een waterdispenser voor koud- en warm drinkwater. In Bali kan met niet uit de kraan drinken.

Voor het terras hebben we een grote vierkante tafel laten maken waar je met alle gasten kunt zitten. Onze stoelen zijn van het type lounge en relaxter kan je niet zitten om te ontbijten, lunchen of te dineren. Uiteraard is er ook een bank met twee luie stoelen om te lezen of koffie te drinken. Ons terras hebben we laten overlopen naar buiten en sluit aan op het zwembad waardoor een weids uitzicht ontstaat.

Omdat we de typisch blauwe tegels die je normaal gebruikt in een zwembad niet mooi vonden hebben we gekozen voor een wat meer natuurlijker groene tegel waardoor met het ontwerp van infiniti ( bestaat er een Nederlands woord voor) het uitzicht prachtig is. Om de felle zon te ontlopen staan er twee Balinees gemaakte parasols en 6 ligbedden met matras.

Ook hebben we, (onze favoriete plek) een Bale Benong, dit is een open matras met een dakje en vele zachte kussens , zicht op strand, waar menig boek wordt gelezen en vele idee├źn zijn ontstaan en waar ook de nodige dutjes zijn gepleegd. Zonsondergang is zo mooi daar, zijn geen woorden voor om dit te beschrijven, u moet het zien en ondergaan.

We bieden gratis internet (WiFi via glasvezel), satelliet tv, dvd, films en een boekenkast met ruime keuze in Engelse en Nederlandse boeken en een huis telefoon (handig met lokale contacten/nummers).

Nusa Indah is uniek door de omgeving en ruimte ontwerp met ligging aan zee, het natuurstenen zwembad, de Lumbung en diensten van personeel. Een uitstekende keuze voor uw vakantie en het ervaren van de Bali cultuur met service gelijk aan een 5 sterren hotel.