Als u de poort opent, staat u midden in de rijstvelden. Een klein stukje lopen naar links en u staat tussen de wijngaarden, want behalve rijst wordt er ook wijn gemaakt in het noorden van Bali.
Het tempo is hier nog rustig en u vergeet na een aantal dagen de tijd. De avonden zijn ouderwets donker en u kunt dus genieten van een prachtige en heldere sterrenhemel.De omgeving biedt tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het bezichtigen van tempels, het ontdekken van watervallen en snorkelen en duiken bij het prachtige eilandje Menjangan.
Lovina is een klein dorpje op cirza 8km van het huis. Het staat bekend om zijn dolfijnen die u vroeg in de ochtend kunt bezoeken. Er kan dan geregeld worden dat de boot voor het huis komt om u op te halen!


Tevens heeft Lovina leuke restaurantjes waar u heerlijk kunt eten. Veel restaurants bieden bovendien een ophaalservice aan. U wordt opgehaald met de auto en geheel gratis na het eten weer thuis gebracht. Indien u wenst boodschappen te doen, dan kan dat in divere supermakrten. Lovina beschikt ook over een echte warme bakkeren kunt u elke dag genieten van een heerlijk ontbijt met vers gebakken brood.In de villa hebben we een informatie map met tal van folders beschikbaar alsmede de noodzakelijke telefoonnummers.